Historik

Din rubrik

 En kall januarikväll 1989 for jag och min familj till Motala för att titta på en Shetlandsponny. Men väl där så tittade vi på ett Welshsto vid namn Moonlight II RW 773 f-86 e.Wärnanäs Ullrik RW 63 u. Opera RW 653. Det blev kärlek vid första ögonkastet och vipps var vi ägare till ett welshsto.

Moonlight var mycket yster i början och kunde till och med gå på bakbenen. Men jag har hört att de ystraste ungston blir de bästa märrarna, och det stämde verkligen in på Moonlight. Vi red och körde in henne samma år och det tog hon som en självklarhet. Moonlight var  början till en framgångsrik avel.
 
Har man en gång haft Welsh så behöver man inga andra raser. 1995 sålde vi vårat sista halvblod och köpte ett Welsh Cob sto vid namn Shiny f-91  från Birgitta Jönsson i Ulricehamn. Shiny var e. Cippyn Red Repeater RWD 2 u. Lyckås Aurora.  

1997 köpte vi Cottrell Wild Rose RW 1009 från min vän Ylva Simberg stuteri, hon är grunden till den sekt B avel vi bedriver i dag.

1999 Köpte vi Calerux Celebration RWD 59 från stuteri Fjordglimt i Danmark och det skulle visa sig vara ett mycket lyckosamt köp.

2002 Köpte vi Rotherdale Lady Laura RWD 94 från Aberlour stuteriet i Danmark det köpet har vi aldrig behövt ångra. Hon är den snällaste och klokaste man kan tänka sig.

2003 var ett mycket lyckosamt år både prestations- och utställningsmässigt som ledde till att vi blev
utsedda till årets Welshponnyuppfödare
.  
Moonlight II RW 773 med sitt andra föl Starlight e. Lord Armis RW 76.